1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Ακολουθώντας τον δρόμο του μαρμάρου, η πρώτη στάση είναι στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Εκεί θα δείτε πως ο Τηνιακός μαρμαρογλύπτης παίρνει από το λατομείο έναν όγκο μαρμάρου και τον φτιάχνει αγάλματα, υπέρθυρα, κρήνες, τέμπλα, καμπαναριά, στάδια, ανάκτορα.

Μέσα από το Νεκροταφείο του Πύργου που είναι ένα υπαίθριο μουσείο γλυπτικής και όπου διαδραματίζεται το «Πριν» του Βασίλη Αλεξάκη φθάνετε στην πλατεία του Πύργου για ένα καφέ, ούζο ή ρακί με γλυκό ή μεζέ. Επόμενη στάση στο σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά, του μεγαλύτερου Έλληνα Γλύπτη και στο Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του.

(17)

Η διαδρομή συνεχίζεται στα εργαστήρια του χωριού όπου θα δείτε έναν από τους καλλιτέχνες να εργάζεται και θα μιλήσετε μαζί του για την τέχνη της μαρμαρογλυπτικής, το υλικό, τα εργαλεία και τα μυστικά της. 

Περιλαμβάνονται συνοδός-ξεναγός, εισόδος στα μουσεία, ελαφρύ γεύμα στην πλατεία και οι μετακινήσεις. Αναχώρηση καθημερινά στις 10.00πμ, επιστροφή στις 6.00μμ. diakosmitiko

2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

tirokomika (2)

Μια ξεχωριστή ημέρα ! Ένα ξεχωριστό γεύμα ! Το γεύμα που θα μαγειρέψετε μόνοι σας. Με τηνιακές πρώτες ύλες κατευθείαν από τον κήπο, θα μαγειρέψετε τοπικές συνταγές με τις οδηγίες του Θάνου και με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών θα τις απολαύσετε στη βεράντα με την πανέμορφη θέα, ανάμεσα σε μυρωδιές από θυμάρι, βασιλικό και δυόσμο.

Περιλαμβάνονται συνοδός-διερμηνέας, τα υλικά, τα ποτά και η μετακίνηση. Αναχώρηση καθημερινά στις 11.00πμ, επιστροφή στις 5.00μμ. .

diakosmitiko

3. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΩΛΑΞ – ΑΓΑΠΗ

Βωλάξ! Ένα τοπίο μοναδικό στον κόσμο. Τεράστιοι, στρογγυλοί, λείοι βράχοι από γρανίτη σπαρμένοι παντού. Η ανάδυση του βυθού της θάλασσας πριν εκατομμύρια χρόνια μας λένε οι γεωλόγοι. Και εκεί στην μέση όλων αυτών των βράχων, στους πρόποδες του Εξωμβούργου και του Κάστρου των Ενετών, ένα μικρό ιδιαίτερο χωριό σαν αυτό του Αστεριξ. Οι κάτοικοί του ήταν κάποτε διάσημοι καλαθοπλέκτες.

(3)Μερικοί συνεχίζουν την τέχνη ακόμη και σήμερα. Θα τους δείτε να πλέκουν καλάθια, μικρά και μεγάλα, από ιτιά, καλάμι και λυγαριά.

Από εκεί θα ξεκινήσει το περπάτημα  σε ένα μικρής δυσκολίας μονοπάτι. Περνώντας  μπροστά από νερόμυλους  και  περιστεριώνες, ο δρόμος καταλήγει στο Αγάπη , ένα καθολικό χωριό που κρατάει ακόμη στοιχεία του Μεσαίωνα με καμάρες και μικρά σπίτια , στενά δρομάκια και σκάλες. Εκεί θα απολαύσετε ρακί ή ούζο με ένα ελαφρύ γεύμα.

Περιλαμβάνονται συνοδός-ξεναγός, ελαφρύ γεύμα στο χωριό Αγάπη και οι μετακινήσεις. Αναχώρηση καθημερινά στις 10.00πμ, επιστροφή στις 5.00μμ.

diakosmitiko

4. ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

trexantiri

Βόλτα με καΐκι για να ανακαλύψουμε παρθένες παραλίες και να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά τους. Αφετηρία το λιμάνι της Τήνου και προορισμός, ακολουθώντας την ακτογραμμή,  μία από τις πολλές παραλίες στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο.Φαγητό στον όρμο Γιαννάκη (Καρδιανή) και επιστροφή όταν ο ήλιος αρχίσει να δύει, θαυμάζοντας το ηλιοβασίλεμα.

Οργανώνεται για οκτώ έως δώδεκα (8  – 12) άτομα. Περιλαμβάνονται ο συνοδός, καφές και αναψυκτικά, ούζο με μεζέ στο σκάφος, φαγητό και ποτά (μενού) στην ταβέρνα του Ντίνου. Αναχώρηση από το λιμάνι της Τήνου καθημερινά στις 12.30 μμ, επιστροφή στις 7.30 μμ.

diakosmitiko

5. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΑ

kionia naosΜια διαδρομή που ξεκινά από το Ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, περνάει από το αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο των Τηνίων Καλλιτεχνών και την Πινακοθήκη και καταλήγει στην μόνιμη έκθεση του Γιαννούλη Χαλεπά.

Μέσα στην πόλη της Τήνου, τη Χώρα, θα γνωρίσετε τον τόπο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, περνώντας από σοκάκια και γεφύρια, μπροστά από κρήνες, περιστεριώνες, εκκλησίες και παλιά σπίτια. Μια διαδρομή που ξεναγεί στην ζωή του άλλοτε και το ενώνει με το σήμερα.

Πίσω από τις σύγχρονες κατασκευές και προσθήκες, κοιτώντας προσεκτικά, μπορεί κανείς να θαυμάσει εξαιρετικά κτίσματα όλων των ιστορικών περιόδων.

Περιλαμβάνονται ο συνοδός-ξεναγός, τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, οι μετακινήσεις, καφές ή αναψυκτικό. Αναχώρηση καθημερινά στις 10.00 πμ, επιστροφή στις 3.00 μμ. 

diakosmitiko

6. ΔΗΛΟΣ

(9)

Το ιερό νησί της αρχαιότητας, του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος , η έδρα της Αθηναϊκής Συμμαχίας, περιμένει να το γνωρίσετε . Να σταθείτε με δέος μπροστά στην λεωφόρο των Λεόντων , να θαυμάσετε τα μωσαϊκά, το θέατρο, το υδραγωγείο, τους ναούς και τα σπίτια των Αρχαίων.

Μια περιήγηση -εμπειρία ζωής- που καταδεικνύει την ιστορική συνέχεια στον Ελλαδικό χώρο, όπου η γλώσσα , οι συνήθειες , τα ήθη και τα έθιμα , ταξιδεύουν αδιάλειπτα από το μακρινό παρελθόν έως σήμερα.

Με δικό μας ναυλωμένο σκάφος ή μέσω Μυκόνου.

Με ναυλωμένο σκάφος. Αναχώρηση καθημερινά στις 09.00 πμ, επιστροφή στις 18.00 μμ. Περιλαμβάνονται στάση για μπάνιο στο νησί Ρήνεια, κέρασμα με ούζο και μεζέ στο σκάφος, το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και το συνοδό. 

Μέσω Μυκόνου.  Αναχώρηση καθημερινά στις 09.00 πμ, επιστροφή στις 18.00 μμ. Περιλαμβάνονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το εισιτήριο εισόδου και η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου και το συνοδό.

diakosmitiko

7. ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΨΑΡΕΜΑ

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το φρέσκο ψάρι; Ναι. Υπάρχει. Το ψάρι που πιάσατε μόνοι σας! Αστέρια στον ουρανό, φεγγαρόφωτο, κρυστάλλινα νερά το χάραμα βλέποντας τον ήλιο να ανατέλει, ψαρεύοντας… Μία μοναδική εμπειρία στο Αιγαίο, μαθαίνοντας τις παλιές τεχνικές, “κλέβοντας” τα μυστικά του καπετάν Στέλιου.

Περιλαμβάνονται συνοδός, καφές και πρωινό στο σκάφος και γεύμα με θαλασσινά και κρασί σε ψαροταβέρνα της Χώρας. Οργανώνεται για έξι έως οκτώ (6 – 8) άτομα. Αναχώρηση καθημερινά στις 4.30 πμ, επιστροφή στις 11.00 πμ.