ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΩΛΑΞ – ΑΓΑΠΗ

Βωλάξ! Ένα τοπίο μοναδικό στον κόσμο. Τεράστιοι, στρογγυλοί, λείοι βράχοι από γρανίτη σπαρμένοι παντού. Η ανάδυση του βυθού της θάλασσας πριν εκατομμύρια χρόνια μας λένε οι γεωλόγοι. Και εκεί στην μέση όλων αυτών των βράχων, στους πρόποδες του Εξωμβούργου και του Κάστρου των Ενετών, ένα μικρό ιδιαίτερο χωριό σαν αυτό του Αστεριξ. Οι κάτοικοί του ήταν κάποτε διάσημοι καλαθοπλέκτες.

Μερικοί συνεχίζουν την τέχνη ακόμη και σήμερα. Θα τους δείτε να πλέκουν καλάθια, μικρά και μεγάλα, από ιτιά, καλάμι και λυγαριά.

Από εκεί θα ξεκινήσει το περπάτημα  σε ένα μικρής δυσκολίας μονοπάτι. Περνώντας  μπροστά από νερόμυλους  και  περιστεριώνες, ο δρόμος καταλήγει στο Αγάπη , ένα καθολικό χωριό που κρατάει ακόμη στοιχεία του Μεσαίωνα με καμάρες και μικρά σπίτια , στενά δρομάκια και σκάλες. Εκεί θα απολαύσετε ρακί ή ούζο με ένα ελαφρύ γεύμα.

Περιλαμβάνονται συνοδός-ξεναγός, ελαφρύ γεύμα στο χωριό Αγάπη και οι μετακινήσεις. Αναχώρηση καθημερινά στις 10.00πμ, επιστροφή στις 5.00μμ.

diakosmitiko

ΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

(3)

Ψάχνετε για μια αξέχαστη εμπειρία; Κάντε μια περιήγηση στην Τήνο, το χειροποίητο νησί, όπως συχνά αναφέρεται, και ανακαλύψτε πόση ποικιλία μπορεί να προσφέρει ένα μικρό νησί.

Γνωρίστε την ενδιαφέρουσα ιστορία του και συνδυάστε πολιτισμούς, επισκεφθείτε τα μεσαιωνικά χωριά και τα σεληνιακά τοπία, μάθετε για τους περιστεριώνες και τους ανεμόμυλους, δείτε πώς υφαίνονται τα καλάθια και πως λαξεύεται το μάρμαρο, δοκιμάστε τις παραδοσιακές λιχουδιές και τα τοπικά ποτά.

Στο τέλος της ημέρας θα είστε γεμάτοι με ζωντανές αναμνήσεις που θα παραμείνουν πολύ μετά την επιστροφή σας στο σπίτι.

Η τιμή περιλαμβάνει συνοδό, μετακινήσεις, εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και όλα τα φαγητά και τα ποτά που προσφέρονται. Αναχώρηση στις 10.00 π.μ., επιστροφή στις 5.00μμ.